Ikea zonnepanelen: prijs, voordelen en eigenschappen

Droom je van een duurzame woning en lagere energielasten? Zelf groene energie via lucht, water of zon opwekken is de eerste stap. De IKEA zonnepanelen zijn alvast een betaalbare optie en helpen je die droom te realiseren.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen? Wat kost het plaatsen van IKEA zonnepanelen? In dit artikel krijg je een antwoord op deze en andere vragen. Zoek je info over zonnepanelen van andere leveranciers? Stel je vragen en prijzen op maat via onze offertepagina.

Prijzen vergelijken? Ontvang gratis offertes

Prijs IKEA zonnepanelen

De zonnepanelen van IKEA zijn onderverdeeld in verschillende prijsklassen. Zo heb je keuze uit een kant-en-klaar pakket en systemen op maat, met meer vermogen en opties. Daarnaast kan je zonnepanelen kiezen die in het dak van je woning geïntegreerd worden.

Het basispakket met 8 zonnepanelen kost je 4.175 euro, inclusief installatie en garantie. Voor IKEA Family-leden is dat 3.549 euro. Dat lijkt een grote uitgave. Toch is dat relatief als je bedenkt dat zonnepanelen een gemiddelde levensduur hebben van 25 jaar. Bovendien bespaar je jaarlijks gemiddeld zo’n 400 à 500 euro aan energiekosten.

Update prijs 2021: SOLSTRÅLE BASIC met 10 zonnepanelen is nu vanaf €4600* voor IKEA Family leden (normale prijs: vanaf €5290 *) en SOLSTRÅLE PLUS met 10 zonnepanelen vanaf €4876* voor IKEA Family leden (normale prijs: vanaf €5607*).

*: prijs berekend incl. 6 procent btw. Als je woonst jonger is dan 10 jaar, dien je 21% btw te betalen.

Interesse? Vergelijk gratis offertes

Eigenschappen IKEA zonnepanelen

Er zijn 3 verschillende systemen zonnepanelen verkrijgbaar.

 • BASIC:
  Dit is een eenvoudig te installeren kant-en-klaar pakket. De zonnepanelen passen perfect op de meeste hellende daken. Naast de standaardgaranties worden deze zonnepanelen ook door een professional op je dak geïnstalleerd.
 • PLUS:
  Volledig op maat ontworpen zonnepanelen op basis van jouw behoeften en het dak van je woning. Dit systeem is ontworpen met oog voor een optimale energieproductie. Ook geschikt voor platte daken en complexere dakstructuren.
 • DESIGN:
  Op maat ontworpen zonnepanelen die volledig in je bestaande dak geïntegreerd worden. Daardoor zien ze er net uit als een dakraam en geven ze je woning een meer stijlvolle look.

Omvormer

Een omvormer is een apparaat die de opgewekte zonne-energie uit je panelen omzet in stroom. Wil je zonnepanelen op het dak van je woning laten plaatsen? Dan is het essentieel om ook stil te staan bij de kwaliteit van de gekozen omvormer. Bij de zonnepanelen van IKEA heb je de keuze uit diverse omvormers.

 • Zo kan je kiezen uit de populaire Goodwe-omvormer. Dit exemplaar biedt een hoge efficiëntie en is van uitstekende kwaliteit.
 • Iets duurder en efficiënter is de SolarEdge-omvormer. Zelfs als je dak niet op het zuiden ligt en minder zonlicht vangt, presteert ze optimaal. Ook werkt deze omvormer uitstekend bij bladval of andere vervuiling.

Accu of thuisbatterij?

Liggen er eindelijk zonnepanelen op je dak? Dan kan je ervoor opteren om ze aan te sluiten op een accu of thuisbatterij. Dat is een batterij die de opgewekte energie die niet wordt gebruikt wordt opslaat voor een later moment.

Zo wordt je huis nog duurzamer en zorg je dat er geen energie verloren gaat. Verschillende merken beschikken over een breed gamma van thuisbatterijen. Ook IKEA heeft een thuisbatterij op de markt gebracht. Dat doet het bedrijf in samenwerking met de electronicaspecialist LG. Deze accu is vanzelfsprekend geschikt voor de IKEA zonnepanelen.

Prijzen vergelijken? Ontvang gratis offertes

Waarom IKEA zonnepanelen kiezen?

ikea zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te plaatsen bespaar je jaarlijks veel op je energierekening. Daarnaast hebben de zonnepanelen van IKEA verscheidene andere goede eigenschappen die ze aantrekkelijk maken voor consumenten. Zo krijg je uitgebreide garanties op alle pakketten zonnepanelen. Benieuwd wat de zonnepanelen op je dak opleveren? In de bijpassende app kun je eenvoudig de opbrengst van je investering per dag, maand of jaar volgen.

De zonnepanelen zijn van hoge kwaliteit en gaan langdurig mee. Ze zijn slijtvast en bovendien bestand tegen diverse weersomstandigheden. Ook zijn de zonnepanelen van IKEA onderhoudsarm. Er wordt aangeraden om ze elke 2 jaar te laten schoonmaken om ze in optimale staat te houden.

Voordelen

Naast de lagere energierekening bieden zonnepanelen van IKEA meer voordelen. Zo is de energie die wordt opgewekt door zonnepanelen schoon. Schone energie zorgt voor een lagere CO2 uitstoot. Op deze manier kan het broeikaseffect flink worden verminderd. Daarnaast zorgen IKEA zonnepanelen voor waardevermeerdering van je woning. Bovendien kunnen zonnepanelen op nagenoeg elk dag worden geplaatst.

Het is niet nodig om een tuin op het zuiden te hebben. Ook als de zon niet direct op je dak schijnt wordt er flink wat energie opgewekt. Zonnepanelen van IKEA werken dus ook prima als het bewolkt is. Niet iedereen is ervan op de hoogte, maar ook tijdens koude winterdagen is er doorgaans meer dan 2 uur zonlicht per dag.

Nadelen

Sommige consumenten staan er liever niet bij stil, maar het plaatsen van zonnepanelen kent ook een aantal nadelen. Zo is niet elk dak geschikt om zonnepanelen op te laten plaatsen. Op de meeste hellende en platte daken kunnen ze prima worden geplaatst. Bij zeer complexe dakstructuren is het echter niet altijd mogelijk. Dit komt in de praktijk gelukkig niet heel frequent voor, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Een ander nadeel van zonnepanelen is dat het een flinke investering is. En hoewel die investering zichzelf dubbel en dwars terug verdient, kan niet iedereen zo’n bedrag missen. Het loont echter de moeite om toch geld opzij te leggen voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Hierdoor verduurzaam je namelijk niet alleen je eigen woning, maar draag je uiteindelijk ook bij aan een schonere en groenere wereld!

Prijzen vergelijken?

Da’s zeker de moeite waard! Door adviezen en prijzen van meerdere leveranciers te vergelijken krijg je een correcter beeld van de markt. Ook kan je betere keuzes maken in functie van jouw situatie en budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Waar wens je zonnepanelen te plaatsen?
2. Beschrijf je project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.